Welkom in Istrië | Vakantiehuis te huur Poreč

Welkom in Istrië bij vakantiehuis Wistria

Flag NL Flag GB Flag DE Facebook Wistria Google Wistria

Over vakantiehuis Wistria

vakantiehuis Wistria, een oude stenen huis met tuin en parkeerplaats bevindt zich in het in Istrië gelegen dorpje Dekovići. Het huis is gebouwd in de 18de eeuw gedurende het Venetiaanse bewind en is in 2011 volledig gerenoveerd.

Over vakantiehuis Wistria en Istrië

Het huis is makkelijk bereikbaar via de nieuwe snelweg Trieste-Pula (3,5 km van de afslag Višnjan / richting Poreč). Poreč (Parenzo), de grootste toeristenstad van Istrië, met zijn rijke Romeinse, Byzantijnse en Venetiaanse erfenis, ligt op slechts 8 km afstand, evenals de stranden en de zee.

De belangrijkste vliegvelden in dit gebied zijn Pula (70 km), Rijeka (100 km) en Zagreb (250 km) in Kroatië of Italiaanse vliegvelden in Trieste (90 km) en Venetië (Marco Polo of Treviso) op 200 km afstand. Poreč is ook via het water vanuit Venetië te bereiken met een hoge snelheids ferry (2,5 uur varen) vanaf 18 april tot 6 oktober en per bus van Zagreb, Rijeka, Pula and Trieste.

De wijnroutes, middeleeuwse vestingsteden, eindeloze fietspaden, het agro toerisme en de culinaire hoogstandjes in de groene heuvels en bergen bieden een authentieke vakantie ervaring. In veel stadjes op de bergtoppen, zoals in Grožnjan en Motovun (bekend onder andere voor internationaal filmfestival in juli, liggen op 1,5 uur fietsafstand) kunnen de gasten van van luidruchtige toeristische plaatsen aan de kust eindelijk tot rust komen en in alle stilte genieten van een perfecte harmonie van mens en natuur. In de wouden tussen deze stadjes zoeken boeren met hun speciaal getrainde honden naar de wereldberoemde tartuffo, waarvan je in vele lokale restaurants kunt smullen.

Uitgangspunt van agrotouristische restaurants is traditioneel Istrische keuken die gebruik maakt van het lokale aanbod van het seizoen en eerlijke en pure ingrediënten. Het gastronomische aanbod kent drie zeer belangrijke pijlers: Olijfolie, truffels en wijn. In Istrië worden niet alleen meer truffels gevonden dan in andere vindplaatsen in Italië, Frankrijk en China, er worden ook meer verschillende soorten truffels gevonden. De koning is natuurlijk de witte truffel (Tuber Magnatum Pico), die hier van de allerhoogste kwaliteit is. Zelfs veel kenners hebben nog niet in de gaten dat deze koning der truffels, die zo'n beetje z'n gewicht in goud waard is, juist in Istrië relatief veel gevonden wordt.

Naturisme is geaccepteerd langs de gehele kust (er zijn ook speciale naturisten campings die voor een ieder toegankelijk zijn) die voornamelijk uit rotsen bestaat en begroeid is met de mediterrane vegetatie wat een zeer idyllisch beeld oplevert. Natuurlijk bepaal je zelf of je wel of niet je badpak aanhoudt.

Het huis ligt op 150 m hoogte en is een perfect vertrekpunt om de omgeving per fiets te verkennen. Het is slechts een half uurtje fietsen naar Poreč, een oude stadt met Eufrasiusbasiliek, Byzantijnse basiliek, uit de 6de eeuw onder protectie van UNESCO en de dichtstbijzijnde stranden. Ook in de buurt (3 km) vind je de Bardine grotten met hun op 66 m diepte gelegen meren omzoomd door stalagmieten en stalactieten. De Middeleeuwse steden, altijd gelegen op de top van een heuvel, zoals Grožnjan en Motovun bekend onder andere voor internationaal filmfestival in juli, liggen op 1,5 uur fietsafstand.

Dus, je kunt hier van alles doen - fietsen door binnenland van Istrië over de verlaten wegen en bospaden, genieten van natuur en proven van istrische gerechten en excellente zelfgemaakte wijn. Of gewoon lui op het strand liggen, zwemen en duiken of helemaal niets doen of juist drukte van geschiedenisrijke kuststeden opzoeken.

Vanaf €250,- pw

"Vakantiewoning Wistria wordt verhuurd de hele jaar door. Voor meer informatie over ons vakantiehuis of om een vakantie te boeken kunt U contactformulier gebruiken, kalender raadplegen of bellen op 0640810008 (Naomi). De advertentie voor vakantiehuisje Wistria en beoordelingen van onze gasten zijn te vinden op Micazu.nl" Holiday home Wistria